arrow_drop_up

Project beschrijving

Bij deze Bronzen Indische Boeddha is de linker hand afgebroken. We kregen de vraag: Kunnen jullie brons lassen op locatie? Ons antwoord: Geen probleem! We hebben dit beeld nagenoeg onzichtbaar gerestaureerd.

Meer informatie over de Indische Boeddha:

Deze Gautama/ Sakyamuni, of ook wel historische Boeddha genoemd, vind zijn oorsprong in India. Siddhartha Gautama was volgens de oude legende een rijke prins die alles had wat hij maar wilde, maar nadat hij in aanraking kwam met het leed van de wereld besloot hij zijn leven van welvaart in te ruilen voor een minimalistisch bestaan. Tijdens het mediteren onder een bodhiboom dacht hij na over de oorzaak van het lijden in de wereld en na de ontdekking hiervan bereikte Gautama zijn verlichting. Gautama werd ‘dé Boeddha’ en was hiermee de grondlegger van het nu bekende Boeddhisme.

De Aziatische Boeddha beelden zoals u ze nu kent vinden nog steeds de oorsprong in deze legende en zijn herkenbaar aan een persoon met slank postuur. De Boeddha heeft lange oorlellen door het dragen van adellijke oorbellen en heeft verder een knot in bolvorm op zijn hoofd (ushnihsa) welke symbool staat voor spiritualiteit en wijsheid. De beelden staan of zitten vaak in een symbolische handhouding (mudra)

Lassen

Scroll door 10 foto's van een bronzen indische boeddha lassen en patineren.

arrow_back arrow_forward