arrow_drop_up

Project beschrijving

Een vooraanstaand bedrijf in product innovatie heeft een product aanpassing bedacht waar twee Ruthenium Iridium oxide gecoate titanium anodes een onderdeel van zijn. Aan deze anodes moet een titanium draadje van 1.2 mm gelast worden waarop een stroomdraad aangesloten kan worden. Anodes werden eerst compleet gemaakt in Azie en werden gepuntlast, ze hadden echter een terug kerend probleem van brekende lassen nadat ze waren geïnstalleerd en de service kosten werden een groot probleem.

Na even googlen kwamen ze bij ons terecht en na een testlas om te kijken of het Ruthenium een probleem was in het lasproces, konden we aan de slag. De eerste serie betrof 800 anodes, voor de productie snelheid en precisie is er een mal gefreesd uit een titanium blok van 150x100x15 mm.

We lassen het draadje op de anode met een triple hoogfrequente Tig puls in de couveuse en uiteraard is de las volledig blank zoals het hoort bij titanium lassen.

De onderbreking van de coating bleek voor het gebruik geen probleem en na het lassen zijn er geen lassen meer gebroken en de service kosten gereduceerd naar nul. Probleem opgelost.

Lassen

Scroll door 6 foto's van Titanium anodes lassen.

arrow_back arrow_forward